Drammen Campingplass

ble offisielt innviet lørdag 26. mai 1962 på den tidligere Myresagens 35 mål store eiendom mellom Buskerudveien og Drammenselven, ved Berskog på Åssiden, besøksadresse Buskerudveien 97. Drammen kommune, i samarbeide med NAF, bygget et trestjerners anlegg med teltplasser og hytter samt administrasjonsbygg og sanitærbygg. Ole Bolstad, kjent som eier av Tverken, ble tilsatt som bestyrer av campingplassen, en stilling han hadde i mange år. I 1962 ble det tatt inn 11 500 kroner i plassavgifter. Bading i elven ble frarådet.

Plassen ble utvidet allerede året etter åpningen, fulgt av en ny utvidelse i 1968. Kapasiteten var ca. 180-200 telter og vogner.  Nytt sanitæranlegg oppført i 1970. I juni 1972 overnattet det 429 nordmenn og 950 utlendinger på plassen. Plassen var særlig populær blant nederlendere og dansker. Bestyreren beklaget samtidig problemer med svenske ungdommer.

Pr. 2020 drives campingplassen fortsatt av NAF som et 3-stjerners anlegg. Den har 21 hytter, 90 plasser for bobiler/campingvogner og 25 teltplasser.

 

 

 

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet