Amundsen, Ragnhild (17.11.1913-11.02.2014)

Tekstforfatter, kulturpersonlighet og frisør, dtr. av fotograf Borgen i Tollbugata, gift med Harald Amundsen. Startet 1938 egen frisørsalong i Heimtun landhandleris hus i Skoger. Salongen flyttet i 1941 til Ragnhilds hjem på Konnerud, der den ble drevet videre til rundt 1980.

Ingen over – ingen ved siden- kan uttales om Ragnhild Amundsen (født 1913) som har vært sekretær i utallige bedehus og misjonsforeninger på Konnerud. 36 år gammel ble hun kristen og med sine skriveferdigheter varte det ikke lenge før hun var fast sekretær i opptil 4-5 foreninger samtidig. Allerede i småskolen og på Middelskolen oppdaget man hennes skriveferdigheter og stilene hennes ble som regelk lest opp for klassen. Hun var i slekt med forfatteren Johan Borgen, som kan forklare at hun hadde ”pennen i blodet”. Det ble skrevet utallige konfirmasjons- og jubileumssanger gjennom årene og ikke minst prologer til mange anledninger både for foreninger og til private arrangementer.
Av alle hennes tekster finnes den udødelige ”Konnerudsangen” som hun skrev i forbindelse med Konnerud Sanitetsforenings 25 års jubileum i 1955. Ragnhild ble 100 år gammel.

Ragnhild Amundsen                                     Foto: Skoger og Konnerud Historielag

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet