Angelil, Alain Fernand (* 13.12.1942)

Elteks grunnlegger, drammenseren Alain Angelil.

Foto: Drammen byleksikon 2004
Fotograf: ukjent

Industrigründer i Drammen, f. i Alexandria, oppvokst i Sveits, utdannet som sivilingeniør i Belgia. Bosatt i Norge fra 1962, først ansatt i Standard Telefon og Kabelfabrikk, deretter hos Elektrisk Produktion i Drammen. Startet i 1971 bedriften ELTEK (s.d.) i en gammel bygning med en heltidsansatt og to på deltid. Fram til årtusenskiftet bygde han Eltek videre til å bli et relativt stort konsern.

Overlot i 2000 sjefsstolen til sønnen Morten Angelil og flyttet til Skottland. I 2005 ble han formelt siktet for innsidehandel med den børsnoterte Eltek-aksjen og grovt skattesvik. Etter forhandlinger i to rettsinstanser, ble han i 2014 dømt til 8 års fengsel, hvorav 3 års ubetinget fengselsstraff.

 

 

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet