Arctic Trucks Norge A/S

Ombygger/påbygger av firehjulsdrevne pickup’s og store SUV-biler, stiftet 6. juli 1998 av Arctic Trucks Island Ehf, med produksjonsstart sommeren 1999 i en del av ABBs tomme lokaler på Brakerøya. Det første året etter etableringen ble brukt til forberedelser og innhenting av godkjenninger fra Vegdirektoratet. Bedriften var den første i Norge som fikk godkjent firehjulsdrevne pickup’s og store SUV-biler med 33 og 35 tommers store hjul. Etableringen skjedde med basis i et markedssamarbeid med Toyota Norge, som stilte sitt forhandlernettverk til disposisjon. Bedriften ble gitt status som «secondstate manufacturer» av Toyota Motors. Med årene ble flere bilmodeller av andre merker godkjent for ombygging. Av hensyn til en rammeavtale med Forsvaret om å utruste hjulgående militærkjøretøyer, steg omsetningen til rekordhøye 148,2 millioner kroner i 2013.

Ved årsskiftet 2018/2019 flyttet bedriften til nye lokaler i Solbergelva. I 2018 hadde Arctic Trucks Norge 28 ansatte og en omsetning på 63 millioner kroner. Ved 20-års jubileet hadde bedriften bygd om 2200 biler siden starten. Ørn Thomsen har vært daglig leder siden selskapet ble stiftet.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet