Automobil-Kompaniet A/S

Bilforretning og verksted, grunnlagt 1935 i Astreagården (N. Storgate 16) med Rolf Meyer som disponent. Ble i 1936 forhandler for General Motors (GM), herunder Chevrolet, Oldsmobile og Opel. Senere også Bedford og Vauxhall. Reparasjoner og klargjøring ble gjort på fortauet utenfor inngangsdøren. Et bilverksted ble senere opprettet i Hofgaards gate 13. I 1946 ble selskapet overtatt av Kjell Lyngaas Dahl. I 1955 overtok han et brakkekompleks på Bangeløkka, som tyskerne etablerte under krigen. Dette ble starten på senere ekspansjon i Bjørnstjerne Bjørnsons gate 78, med både salgsavdelinger, deleavdeling, mekanisk verksted og karosseriverksted. Etter hvert ble forretningen en ren Opel-forhandler.

I 1981 overtok Merete Stephan, datter av K. Lyngaas Dahl, både ledelse og eierskap. Fra 1985 kom ektemannen Paal Stephan inn i ledelsen. Fra 1982 ble forretningen forhandler for Isuzu. I 1988 ble Opel Team Trafikkskole etablert på samme adresse. I en periode på ca. 10 år var bilmerket Opel bestselgende i Drammen, med Automobil-Kompaniet som eneforhandler. Etter årtusenskiftet ble det også forhandlet Alfa Romeo og Chevrolet (tidl. Daewoo) fra Sør-Korea. Eierens datter, Camilla Cereseto, ble i 2005 ansatt som markedssjef og i 2007 som daglig leder. Merete Stephan døde og hele virksomheten (inkludert trafikkskolen) med 42 ansatte ble solgt til Ole Grangaard fra Numedal, med overtakelse fra 1. januar 2008. Grangaard har bygd opp forhandlergruppen Mobile (en av landets største) og Automobil-Kompaniet har senere skiftet navn til Mobile Drammen. Fra og med 2011 har forretningen vært forhandler for Nissan og Opel.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet