Bankbussen

Drammens og Buskeruds første bankbussrute ble opprettet av Drammen og Opland Privatbank A/S den 29.oktober 1956. Tidligere hadde slike bankbusser vært i drift i Oslo, Bergen og Ålesund. Hensikten var å yte kundene bedre service og spare dem for turen til sentrum. Bussen var delt i tre seksjoner: Inngang med forværelse og et ekspedisjonslokale, delt i to av en tverrgående skranke, med skinnbenk og tosidig kontorpult. Bussen hadde også egen safe, innlagt alarmsystem og radiotelefon med direkte linje til bankens hovedkontor. Det ble lagt opp 6 holdeplasser – to i ytterkantene av Bragernes og fire på Strømsø og Tangen. Bankbussen ble levert av en Bergensbedrift som også hadde bygget de syv foregående bankbusser som var i drift i Norge.

På grunn av at bankene opprettet filialer utenfor byens sentrum ble bankbusser mindre aktuelle. Buskerudbanken (tidl. Drammen og Opland Privatbank) og Skoger Sparebank stanset sine respektive bankbusser i 1970-årene. Skoger Sparebank stanset sin bankbuss i 1977.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet