Bjarne Hjelmtvedt Sytilbehør A/S

Landsdekkende grossist i tilbehør til sømarbeid, etablert i 1938 av 24 år gamle Bjarne Hjelmtvedt i Øvre Storgate 55/56. Han spesialiserte seg på salg av glidelåser (fra Norsk Glidelåsfabrikk i Tønsberg) til konfeksjonsindustrien. Var fra 1957 med på å introdusere importerte glidelåser i nylon, senere også salg av tilsvarende glidelåser fra Mustad Fabrikker på Gjøvik. Den primære kundekretsen inntil 1980-årene var landets konfeksjonsindustri.

Fra slutten av 1960-årene startet bedriften også med salg av sytråd og glidelåser for detaljhandel, fra rundt 1980 også knapper, pyntebånd etc. Deler av salget gikk til Sverige. I 1987 innviet bedriften eget nybygg i Holmens gate 10 på Brakerøya. I 1995 etablerte bedriften Fantasy Craft International, med salgsselskaper i tre land utenfor Norge. Pr. 2020 har bedriften egne distribusjonslagre i Uddevalla i Sverige og Riga i Latvia. Dagens norske selskap ble stiftet i 2007 og ledes av 3. generasjon Hjelmtvedt, Bjørn-Aksel Hjelmtvedt (f. 1944) med 21 ansatte.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet