Bjørnstjerne Bjørnsons gate

Langgate på Strømsø, regulert allerede i 1923, fikk sitt navn med den begrunnelse at gaten «sandsynligvis med tiden vil bli en av byens mest fremtrædende. I betragtning af den centrale stilling som Bjørnson indtar i Norges nye historie har komitéen fundet at burde knytte hans navn til denne gate.» Bjørnsons tilknytning til Drammen er særlig at han i 1854-55 var Drammens Blads hovedstadskorrespondent, dessuten skal han ha tatt initiativet til at Jacob Borchs gård Fjellheim ble bygget med Victor Langlet som arkitekt. I 1870 gjestet Bjørnson Drammens Teater med sitt ensemble.

Gaten var i 1977 ferdig opparbeidet på strekningen Konnerudgaten – Rundtom. En del av strekningen tjente i årevis som en del av E-18, fram til åpningen av Kleivenetunnelen i desember 1978. I 1987 fikk gaten sin begynnelse ved rundkjøringen over undergangen ved Konnerudgaten.

I 2019 var den ferdigstilt som firefelts gate adskilt med beplantede rabatter med 10 000 stauder og trær. Overvann fra kjørefeltene ledes inn i plantebeddene. 11. mars 2021 ble gaten hedret med Doga-merket for god arkitektur og design.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet