Boye, Nils Olaf (7.8.1901-22.5.1975)

Arkitekt, født i Brevik, studerte ved NTH i Trondheim og åpnet senere eget arkitektkontor i Arendal der han tegnet bl.a. Sangerhallen og Sanatoriet på Egra i Grimstad. Forlovet 1933 med Ruth Terjesen fra Tromøya, senere gift. Kom i 1935 til Drammen hvor han overtok praksisen til nylig avdøde Jarle Bakken. Drev først fra Bakkens tidligere lokaler i Rebbansbakken 9, før han flyttet kontoret til Engene 15, der han også selv bodde.

Boye sto bak en rekke bolig- og forretningsbygg, bl.a. Brodahls gummivarefabrikk (Grønland 57), Klausengården (Schwenckegt. 5), Misjonskirken (Langes gate 5) og Adventkirken (Rømers vei 4), i tillegg til at han tegnet langt på vei de fleste funkisvillaene i Hans Hansens vei – som i arkitektkretser bare var kjent som «Nils Boyes vei».

Utga bl.a. heftene «Hus og hage i Drammen og Omegn – Til huseierne» (1940) og «Omkring storbygg og småhus i Drammen og nærliggende distrikter» (1944).

Død i Drammen og gravlagt på Bragernes kirkegård.

Nils Boyes grav på Bragernes kirkegård. Foto: Sindre Vik/Drammen byarkiv

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet