Britannia Hotel

Britannia hotel er i dag kjent for puben Kings Arms, men det gamle navnet er fortsatt å finne under hjørnegavlen. Foto: Ole G. Braaten/Drammen Historielag

ble i 1880 åpnet i den store hjørnegård Tollbodgaten 10/Blichs gate, og var til langt inn i etterkrigsårene et av byens mest velrenommerte hoteller. Det ble grunnlagt av H. Hansen og senere drevet av Oscar Tandberg. I 1931 overtok Hans Eggum, som også eide Holmsbu Hotell. Britannia Hotel hadde 22 gjesteværelser, spisesal, salonger, biljard og restaurant samt eget orkester, beskjeftiget i 1930-årene 15 ansatte. Hotelldriften ble nedlagt i 1968. Restaurant Blix i 2. etasje ble drevet videre, deler av 1. etasje ble i 1973 lansert som Kings Arms Pub og Grill. Gården har senere også vært kjent for restaurantene Bristol og Fellini.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet