Bryhn, John (*11.10.1927-2006)

John Bryhn hadde ikke råd til noe nytt skilt da han i 1960 etablerte sin elektriske forretning, og beholdt det gamle navn et etter hatteforretningen Aktuell. 18 år senere hadde Aktuell Elektriske 17 forretninger, 400 ansatte og en omsetning på 200 mill. kr.

Foto: Drammen byleksikon 2004
Fotograf: ukjent

Forretningsmann i Drammen, f. i Lier. Startet i 1960 en liten elektrisk forretning i en nedlagt hatteforretnings lokaler i Oslo. Hatteforretningen het Aktuell, og da B. ikke hadde råd til nytt skilt, beholdt han navnet. 8 år senere hadde Aktuell Elektriske 60 ansatte og forretninger i Oslo og Drammen. I 1971 kjøpte han eiendommen etter Tyri Fabrikker i Bjørnstj. Bjørnsonsgate 60 og etablerte hovedlager (senere Maxi og Strømsø Senter)i lokalene etter fabrikken. Kjøpte også Okko Konfeksjonsfabrikk på Greåker, i 1978 Jacobsen Elektro i Hokksund og i 1981 overtok han bestemte produktrettigheter fra konkursrammede Elmek i Drammen, og flyttet produksjonen til Jacobsen Elektro. Han overtok også høyttalerfabrikken SEAS i Moss. I 1978 hadde Aktuell 400 ansatte og en omsetning på kr. 200 mill. I 1981 hadde bedriften 17 butikker i hele den søndre delen av Østlandsområdet. Butikken i Drammen ble flyttet til Bjørnstjerne Bjørnsons gate 60, Tyri Fabrikkers tidligere lokaler, som senere ble utleid til Maxi-senteret. I 1991 ble forretningsvirksomheten overdratt til nye eiere, men Bryhn fortsatte som leder av eiendomsselskapet. I 1997 etablerte han som pensjonist en liten garnforretning, Aktuell Broderi og Garn AS, i øverste etasje i Maxi-senteret, som ble drevet noen år fremover.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet