Diesen, Hilde (* 23.5.1949)

Billedkunstner, illustratør og forfatter, f. i Oslo og bosatt i Skoger/Drammen. 4-årig kunstutdannelse i Tyskland og separatutstillinger i Tyskland og Norge. Nedstammer fra Hanna Winsnes, hvis bok «Præstegården på landet og andre noveller» hun i 1989 redigerte og illustrerte. Har senere skrevet og illustrert «Utrolige Drammen» (1991), «Dikterhus» (1994), «Hanna Winsnes. Dagsverk og nattetanker» (2000) «Man tager Hanna Winsnes’ kokebok» (2004), «Hytteskogen» 2009 og «Revolusjonens datter. Jakten på Elisabeth Sverdrups historie» 2016.

I bøkene «Utrolige Drammen», «Kjære Lillehammer» (illustratør, 1991), «Dikterhus» og «Hytteskogen» har hun markert seg med sine karakteristiske hustegninger, utført i tusj og akvarell. Medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Buskerud Bildende Kunstnere og Tegnerforbundet. Var litteraturukekunstner under Litteraturuka i Drammen i 2009.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet