Drammen Motorkompani A/S

Bilforretning, eneste aut. Ford-forhandler i Nedre Buskerud (overtok agenturet etter Centralgaragen), grunnlagt 1. juni 1946 med bilsalg i Tollbugata 10, åpnet i 1948 verksted i Rosenkrantzgaten 17, med adkomst fra Øvre Storgate. Fra 1961 ble hele virksomheten samlet i Rosenkrantzgaten 17.  I 1967 ble det opprettet egen avdeling i Bjørnstj. Bjørnsonsgt. 122 på Strømsø. I 1971 ble Drammen Motorkompani videreført under navnet Dramco (eid av Ford Motor Norge), som byens og omegnens eneste Ford-forhandler. Bedriften hadde 65 ansatte under ledelse av Bjørn Egil Kjos. Selskapet ekspanderte i 1982 med innvielse av et nyoppført bruktbilsenter i Kobbervikdalen 119 kalt Dramcohallen. Selskapet ble slått konkurs i 1984. Bilforum på Strømsø (etablert i 1979 av Roar A. Larsen og Børre Throndsen som en videreføring av Renault Norge avd. Drammen i Bj. Bjørnsonsgate 122, fra 1982 forhandler av Citroen og Honda) videreførte driften i tidligere Dramco og ga samtidig avkall på de to andre bilmerkene. 

Tidlig i 1986 ble Ford-avdelingene slått sammen i et større nybygg i Bj. Bjørnsonsgate 122 og endret navn til Bilforum Bilvarehus, fylkets største Ford-forhandler. Selskapet ble slått konkurs i 2002 og driften ble gjenopptatt av Roar A. Larsen under navnet Drammen Bil. I 2006 solgte Larsen forretningen til Kverneland Bil i Rogaland, som ønsket å etablere seg på Østlandet. I 2013 gjorde Bilia-kjeden og Kverneland Bil en bytteavtale, som blant annet innebar at Bilia Drammen i Lier (Volvo) overtok som distriktets eneforhandler av Ford. Kverneland Bil i Drammen ble nedlagt. Dette markerte samtidig slutten på bilsalg i Bj. Bjørnsonsgt. 122, som hadde sin opprinnelse i Braathens Auto, innviet i 1964 som forhandler av engelske BMC-merker. Drammen by sto for første gang uten Ford-forhandler, frem til våren 2016, da Bilbutikken Grøndal på Gulskogen signerte forhandleravtale og startet som Ford-forhandler.

 

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet