Drammens Schakklub

Drammens Schakklub er byens og Buskeruds eldste sjakklubb, stiftet 28. januar 1904. Klubben nedla sin virksomhet rundt 1938/39, men startet opp virksomheten igjen etter krigen. Klubben tilbyr seriøs og målbevisst satsing på sjakk, med aktivitetstilbud for alle kategorier sjakkinteresserte. To ganger har klubben arrangert NM – landsturneringen, i 1929 og i 1994 (Drammenshallen, med over 500 deltakere). Klubbens medlemmer kan vise til mange sterke resultater opp gjennom årene. Høyest henger en av klubbens stiftere, H. C. Christoffersen, som norgesmester tre ganger (1926, 1929 og 1936).  I 1924 tok klubben initiativ til å stifte Buskerud Sjakkrets.  Ved siden av klubbturneringer stiller klubben hver sesong lag i Østlandsserien, Norges Sjakkforbunds seriesjakk.

Drammens Schakklubs Ungdom ivaretar sjakkinteressen blant barn og unge, med kurs rettet mot skoleelever i drammensdistriktet, og mål om å gi barn og unge en stadig bedre opplæring og trening i et lærerikt og positivt miljø. I perioden 1996-2004 tok ungdomsavdelingens medlemmer syv norgesmestertitler i aldersbestemte klasser.  I 2002 arrangerte ungdomsavdelingen NM for ungdom på Gulskogen skole med over 300 deltakere.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet