Drammenshallen

Idrettshall på Marienlyst, Knoffsgate 18, innviet fredag 7. april 1978, åpningsseremonien ble avsluttet med avdukning av skulpturen «Håndballspilleren» på utsiden av hallen, utført av Oddmund Raudberget og gitt i gave av entreprenør Ole K. Karlsen. Hallen ble bygd på Drammen Valsemølles tidligere eiendom og var ved innvielsen Nordens største idrettshall. Første driftsleder var Håkon Løbach. Eierskapet ble lagt til en stiftelse og driftsansvaret til Drammen kommune.

Hallens gulvareal rommer totalt fire håndballbaner, har friidrettsbane/løpebane og er eneste innendørshall hvor det er mulig å løpe 180 m hekk. Under tribunen ligger to skytebaner samt spesialhall («speilsal») for ballett etc. Hallen inneholder også kafeteria, klubbrom for forskjellige klubber m.v. Den benyttes om formiddager av skoler, på ettermiddags- og kveldstid av idrettsforeninger. Hallen har også vært flittig benyttet til utstillinger, Drammensmesser og ikke minst pop- og rockekonserter, der Drammenshallen var landets viktigste arena over en årrekke.

I perioden august 1978 til november 1990 ble det arrangert over 100 konserter med en rekke kjente artister og band, inkludert legenden Frank Sinatra. Paul McCartney innledet i 1989 sin verdensturné i hallen, som har plass til 6.000 tilskuere. Under EM i håndball i 2008 ble hallen benyttet til noen av gruppespillkampene. Drammenshallen er hjemmearena for DHK (s.d.).

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet