Drammenskaken

Drammenskaken er beskrevet i Henriette Schønberg Erkens «Store kokebok» fra 1914: 100 g hvetemel, 30 g sukker, 100 g smør, 1 eggeplomme. Mandelmasse: 100 g søte mandler, ½ eggehvite, ¼ dl syltetøy. Glasur: 25 g flormelis, ½ teskje vann, ½ teskje sitronsaft. Melet siktes, smuldres med smøret, tilsettes sukker og eggeplommen; deigen arbeides jevn; står kaldt i 1 à 2 timer. Mandlene skoldes og males, støtes med sukkeret og litt av eggehviten til en fin deig; resten av eggehviten vispes stiv og has i. Deigen kjevles tynt ut, utstikkes med rundt jern eller glass (6 cm i tverrsnitt), legges på smurt plate. Mandeldeigen sprøytes i krans omkring (ca. 2,5 cm i tverrsnitt) og midt i hver krans legges litt syltetøy eller gele. Stekes i ikke for varm ovn. Syltetøyet glasseres.

Cookies | Personvern

bn