Egelien, Nils Steen (23.01.1933-11.12.2020)

Sjef for Hans Majestets Kongens Gardes (HMKG) drill, musikk- og vakt/paradestyrker, f. og bosatt i Drammen. Befalsskolen for infanteriet 1951, sersjant i vaktstyrken ved det norske feltsykehuset under Korea-krigen 1952/53, instruktør for kanontropp ved HMKG fra 1954. På oppdrag fra Gardesjefen etablerte han jegertroppen og Gardemusikken fra og med 1958, senere sjef for HMKGs vakt- og paradestyrker/drill og musikk. Deltok allerede i 1961 på esplanadaen i Edinburgh med kombinasjonen av drill- og musikktropp. I 1972 tok han initiativet til at HMKG adopterte en kongepingvin i Edinburgh Zoo, som ble HMKGs maskot med visekorporal grad. Pingvinen ble døpt Nils Olav. Maskoten ble senere forfremmet med høyere rang for hver gang HMKGs drill- og musikktropp besøkte Edinburgh, så sent som i 2016 ble Nils Olav forfremmet til brigader.

Han var svært sentral i driften av Norges Gardistforbund og i etableringen/driften av Norske Gardemusikeres Forbund og Norske Gardeveteraners Drillkontigent.

Egelien pensjonerte seg med majors grad etter 41 år i HMKG. Han fikk status som en levende legende i HMKG og regnes som selve opphavsmannen til den kvalitetsstandard og høye status som HMKGs drill- og musikktropp har opparbeidet over flere tiår. Tildelt utmerkelsen «Æresdrammen» i 1988.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet