GodsetUnionen

Organisert supporterklubb for Strømsgodsets A-lag i fotball, stiftet 10. februar 1997 etter en sammenslåing av supportergruppene Fugleberget og SIF Supporters (stiftet 6.11.1987). Stiftelsen falt sammen med feiringen av SIFs 90-års jubileum. Den første lederen var Thomas Melby.

Den første offisielle supportergruppen for SIFs A-lag ble stiftet 22. september 1975 under navnet Strømsgodset Supporterklubb. Fugleberget var en uoffisiell supporterklubb uten samarbeid med SIF. Tradisjonelt var supportergruppene samlet på ståtribunen, men fra sommeren 1992 ønsket den offiselle gruppen (300 medlemmer i alle aldre) å markere avstand til «det støyende» Fugleberget (ca. 110 medlemmer i alderen 16-30 år) og valgte derfor å flytte seg til sittetribunen under hjemmekampene på Marienlyst. Gjennom salg av supportereffekter ga Strømsgodset Supporterklubb det årlige overskuddet til SIF. Senere i 1990-årene oppnådde supporterklubbene et godt samarbeide.

GodsetUnionen samlet over 1200 medlemmer i stiftelsesåret, og er en av landets tre største supportergrupper i sitt slag. Det første stamstedet var pub’en Kontoret på Hotel Ambassadeur, senere har det vært Kings Arms i Tollbugata 10. GodsetUnionen hadde lenge sin faste plass på nordre tribune, men flyttet fra sesongen 2019 til søndre tribune, angivelig på grunn av bedre akustikk. Klubben arrangerer bussturer til bortekampene i Sør-Norge. Pr. 2020 hadde GodsetUnionen over 1700 medlemmer.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet