Ibsens Bilforretning A/S

I 1940 etablerte Harald Ibsen (1902-1989) et aksjeselskap i Hermanstorffs gate 28 for salg av bygningsartikler, bilrekvisita, oljer og gummi, engros og detalj under navnet Harald Ibsen A/S. I 1947 kjøpte han en Peugeot-bil direkte hos bilimportøren Bertel O Steen i Oslo og fikk samtidig med seg agenturet for å selge Peugeot i Drammensdistriktet. I 1950 fikk han agenturet for Mercedes-Benz lastebiler og i 1952 agenturet for Mercedes-Benz personbiler. I 1953 bygde selskapet ny forretningsgård i Tollbugata og utviklet bedriften videre derifra. I 1955 ble selskapet forhandler for Allis Chalmers landbrukstraktorer, landbruksmaskiner og redskaper, med enerett for Drammen og omegn. Byggevareforretningen ble i 1972 overtatt av A/S Stormbull under navnet Stormbull Bygg A/S, fra 1978 under navnet Aspelin-Stormbull, med 38 ansatte. I 1987 ble navnet endret til Norgesbygg – som flyttet til Åssiden.

I 1958 etablerte han Ibsens Bilforretning A/S Bilhuset i Tollbugata 23 A, hvor han i tillegg til verkstedvirksomhet og salg av bilrekvisita forhandlet Mercedes-Benz og Peugeot personbiler, varebiler, lastebiler og busser. Virksomheten innviet i juli 1962 et helt nytt og moderne bilanlegg i Bj. Bjørnsons gate 110. Fra nyttår i 1980 ble forretningen i tillegg distriktsforhandler for det japanske bilmerket Daihatsu. Bertel O. Steen var importør for alle merkene.

Ibsens Bilforretning A/S ble slått konkurs i juli 1988 med 60 ansatte. Før konkursen var et faktum var selskapet i gang med å oppføre et nytt salgs- og serviceanlegg i Kobbervikdalen 75. Byggeprosjektet ble stanset før konkursen, på grunn av selskapets økonomiske problemer, men ble i andres regi tilnærmet fullført høsten 1988. Lokalene sto tomme inntil elektronikkselskapet Powec flyttet inn i 1994.

Driften i Bj. Bjørnsonsgate 110 ble videreført av bilimportøren Bertel O. Steen under navnet Drammen Bilsenter, fra 1997 omdøpt til Bertel O. Steen Drammen. Importøren overtok eiendommen. I februar 2001 flyttet bilforretningen til et nyoppført bilsenter på Kjelstad i Lier, samlokalisert med Buskerud Bilsenter. I 2011 solgte Bertel O. Steen den 16 mål store tomten i Bj. Bjørnsonsgate 110 til Ticon Eiendom A/S. Sistnevnte rev ned bygningsmassen etter bilforretningen og bygde et nytt næringsbygg som sto ferdig til innflytting i 2018.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet