Inauto A/S

Norsk importør og distributør av Alfa Romeo personbiler, etablert i juni 1974 som et søsterselskap til Datsun-importøren Inor A/S (samme aksjonærgruppe) med en aksjekapital på 1 mill. kroner. Importadministrasjonen ble lagt til lokaler i Gml. Vinnesvei med Otto K. Rømcke som disponent. Satset i første omgang på bilmodellene Alfasud og Alfetta. Lokal salgsrepresentant var Datsun-forhandleren Test-Rep i Hotvedtaleen. Inauto A/S tegnet etter hvert forhandleravtaler med 28 bilforretninger spredt rundt i hele landet. Det ble importert inntil 450 biler pr. år, som etter 1980 sank ned til omtrent 100 biler pr. år.

I 1983 ble selskapet og importagenturet overtatt av Bergheim Auto-Salg (Gunulf Bergheim) som flyttet administrasjonen til egne lokaler på Åssiden. Bergheim avviklet selskapet i 1988 på grunn av liten etterspørsel. Det norske importagenturet ble deretter overlatt til Alfa Romeo Svenska AB, før Ugland Auto Import overtok i 1990.

Drammen har vært vertskapsby for norske importører av Alfa Romeo ved to senere anledninger: Bergheim Ugland (1996-1999) og RSA (2010-2015).

 

 

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet