Johnsen, Odd (*19.3.1963)

Eliteseriespiller i fotball med totalt 180 kamper og scoret 57 mål, f. og bosatt i Drammen. Elite- og landslagsspiller i bandy. Han spilte for klubbene Åssiden, Mjøndalen, Brann, Strømsgodset, Vestfossen og Solberg. J. scoret to mål i cupfinalen på Ullevaal i 1991, da Strømsgodset meget overraskende slo Rosenborg 3-2.

Han er av mange regnet som en av tidenes beste Strømsgodset-spillere, og vant mange fotballsupporteres hjerter med sin eminente teknikk, overblikk og spilleforståelse. For å hedre den lokale legenden har det blant annet blitt skrevet en sang til ære for Johnsen, og han har fått en VIP-losje på Marienlyst stadion oppkalt etter seg. Johnsen var også en meget god bandyspiller og representerte klubbene Solberg og Mjøndalen. Han debuterte for Norges landslag i 1982 og fikk 31 landskamper. Yrke: Pr. 2020 var han sentral i rekrutterings- og bemanningsselskapet Promiso.

 

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet