Kings Arms

Pub i Tollbugata 10 etablert av restauratør Haakon Eggum, innviet i mai 1973. Puben ble innredet i en gjennomført britisk stil. Eggum dekorerte lokalene med flere engelske antikviteter, verdt like mye i penger, som det resten av innredningen hadde kostet totalt. Eggum drev også restaurantene Blix og Bristol i samme bygård – de tre serveringsstedene ble drevet under en paraply kalt for  Restaurantkompaniet. Kings Arms ble innredet i lokalene etter J. Haftorn Skotøymagasin (s.d.), beliggende i samme bygård som tradisjonsrike Britannia Hotel (s.d.).

Den opprinnelige innredningen på Kings Arms ble i 1978 endret og fornyet. Senere har pub’en vært drevet under flere eiere, bygården har etter årtusenskiftet vært truet med rivning. Den ble istedet rehabilitert og pub’en har beholdt sin lokalisering. Kings Arms ble våren 2018 overtatt av Tore Martin Dybfest og Vegard Alm (50/50) og drives av selskapet Kings Arms Drammen A/S. Pr. 2020 består virksomheten av Kings Arms, Bakgården, No 10 Bar og selskapslokaler i tidligere restaurant Bristol.

Pub’en var stamsted for Drammens Ølets Venner (s.d.) fram til 2008. Den er pr. 2020 velkjent som stamsted for GodsetUnionen (s.d.).

Søndag 25. februar 1996 ble en 48-årig mann fra distriktet skutt og drept med skytevåpen på innsiden av pub’en. Drapsmannen var en kjenning av drapsofferet og meldte seg selv for politiet noen timer etter hendelsen.

 

 

 

 

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet