Kittelsen, Karl Atle (*1962)

Gründer og investor, f. i Drammen, oppvokst på Konnerud, bosatt på Bragernes. Eksamen fra Norsk Kjøpmannsinstitutt 1983. Adm. direktør i Christiania Glasmagasin i 1990-årene. Diverse engasjementer i utviklingen av Drammens uteliv. Sto i spissen for å bygge opp og utvikle serverings- og utestedet Z Cafe og Bar og Z Nightclub på Bragernes torg i perioden 2000-2019, inntil disse ble solgt videre til finskeide Noho Norway. Gikk i år 2000 inn i Spania og bygde mobilselskapet Movilisto sammen med den lokale partneren Gonzalo de la Cierva. Selskapet utviklet en teknologisk plattform for SMS-tjenester med diverse innhold. I 2002 kjøpte han ut småaksjonærene. I mars 2003 tegnet han en avtale med britiske Itouch Plc om salg av Movilisto. Avtalen hadde en maksimal realiserbar verdi på omtrent en halv milliard kroner. I 2005 solgte han sin 18 prosent eierandel i Itouch, som var en del av avtalen fra 2003.

Samme år stilte han seg i spissen for å etablere Drammenspatriotene A/S (33 % eierandel), der han sammen med seks andre lokale investorer kjøpte Strømsgodsets satsning på elitefotball i selskapet Strømsgodset Fotball A/S (s.d.). Drammenspatriotene sprøytet inn 55 mill.kr i friske penger. Avtalen med idrettsforeningen gikk ut 31.12.20. Salg av fotballspillere har gitt eierne av selskapet et utbytte på 44 mill.kr i løpet av driftsperioden. Kittelsen er pr. 2020 eier av teknologiselskapet Globalvoice i Asker. Eier av flere travhester i eliteklassen.

 

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet