Konnerud Idrettslag

Grunnlagt 6. mars 1927 med Charlo Halvorsen som formann. Tidligere hadde det vært flere småklubber på Konnerud, disse ble nedlagt etter at det nye idrettslaget ble stiftet. Ski og hopp preget foreningen den første tiden. I 1928 ble Damåsbakken (s.d.) ved Stordammen innkjøpt, her ble det arrangert landshopprenn i 1931 og 1933. Klubbens medlemstall økte fra 27 ved starten til 1.000 ved 50-årsjubileet i 1977 og 2.400 ved 60-årsjubileet, sank deretter til ca. 1.900. Av kjente utøvere kan nevnes Johnny Lunde, som var blant landets beste alpinister rundt 1950. Han vant utfor under NM i 1949, tok 6. plass i Holmenkollen s.å. og deltok i 1952 i OL hvor han havnet på 20. plass i utfor. Montebelloløpet ble første gang arrangert i 1932 som landets største skogsløp langs en løype på 30 km. Etter krigen ble løpet innstilt, men i 1955 ble det fremsatt forslag om å arrangere løpet som et årlig turløp på ski, hvilket siden ble gjort. Samlingspunktet for idrettsutøvelsen var «Sletta» (s.d.) som først ble avløst av et nytt anlegg i 1978. På «Sletta» ble det arrangert fotballkamper, men seriefotball ble det først etter krigen. I 1946 ble det arrangert NM i terrengløp etter at Handelsdepartementet hadde frigitt 3 kg sølv til premier! Etter krigen ble også håndball tatt opp, senere en rekke andre idrettsgrener som friidrett, orientering, tennis, bandy, volleyball og judo. I 1978 og 1989 arrangerte foreningen NM på ski, dette måtte legges til Geilo p.g.a. snemangel. I 1983 påbegynte foreningen i samarbeide med Drammen kommune oppføringen av en kombinert idrettshall for bydelen og kroppsøvingsanlegg ved den nye Svensedammen ungdomsskole, Konnerudhallen, som ble åpnet i 1984. Henimot en fjerdedel av Konneruds innbyggere er medlemmer av idrettslaget som i 1996 hadde tre ansatte. Klubben eier foruten Konnerudhallen et klubbhus med grusbane, en nedlagt skibakke og området rundt bakken ved Stordammen.

I 2020 har klubben ca. 2700 medlemmer og nesten hver tredje konnerudboer er medlem av idrettslaget. Klubben har daglig leder og i alt 14 ansatte som utgjør ca. 111 årsverk.
Klubben har 7 sportslige grupper. (Allidrett, Bandy, Fotball. Håndball, Orientering, Ski og sykkel.)
I tillegg IFO og en aktiv seniorgruppe.
Nye anlegg er kommet til og her ligger kretsens flotteste rulleskianlegg og Snøkanonanlegg som gir tidlig skistart for Konnerud og nærområdet. Konnerud stadion har 2 kunstgressbaner og en kunstisbane og flere mindre baner i fotball og bandy for aldersbestemte klasser.
Siden 2003 har Konnerud IL arrangert World cupsprint i Drammen sentrum sammen med Drammen Kommune og Byen Vår Drammen. I 2020 gjennomførte klubben et SKI NM på Konnerud med stor suksess tross vanskelige snøforhold.
Ny utbygging av Konnerud sentrum står for døren og innbakt i dette er et håp om ny håndballhall da dagens kapasitet er altfor liten.

Klubbhuset på Konnerud                      Foto:  Skoger og Konnerud Historielag
Klubbhuset 2019
Idrettsanlegget
Idrettsplassen
Klubbhuset
Åpning av Konnerudhallen 1985             Foto: Skoger og Konnerud Historielag
Konnerudhallen 2019                                Foto: Torill Juel

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet