Lindum avfallsdeponi
ble etablert straks etter sammenslåingen av Skoger og Drammen i 1964 i en dal inn mot Vardåsen på eiendommen Øvre Lindum (Østenga), gnr. 38/ 8. Det ble snart behov for mer deponivolum og avtaler om oppfylling av dalsøkket i nord på de to Øvre Knive-gårdene ble inngått. Etter oppfylling ble dette arealet tilbakeført til gårdene som jordbruksland på 1980-tallet.
Drammen kommune kjøpte etter hvert hele eiendommen Øvre Lindum til bruk som avfallsanlegg. Gårdsanlegget ble revet og låvebygningen brent ned. Behovet for deponivolum økte imidlertid raskt og avtale om deponering og tilbakeføring som jordbruksareal ble gjort med Olaf Dyrdal på eiendommen Bakke, gnr. 42/8 i sør. I stedet for tilbakeføring til jordbruksland kjøpte Drammen kommune hele eiendommen til permanent avfallsanlegg. Et lite jordstykke helt i sør er fortsatt jordbruksland og leies bort.
På slutten av 1990-tallet dannet Drammen kommune et eget driftsselskap for avfallsvirksomheten, Lindum Ressurs og Gjenvinning AS , heleid av Drammen kommune. Virksomheten var ikke lenger bare søppeldeponi, men omfattet kompostering av avløpsslam samt hage- og matavfall, pluss mottak, behandling og deponering av masser med forskjellig grad av forurensning. Videre ble det bygget et moderne gjenvinningsanlegg hvor privatkunder kan levere sortert avfall i nedsenkede containere, noe som nok har vært til stor nytte for innbyggerne i både Drammen og områdene omkring.
Økt virksomhet og en stadig økende arbeidsstokk ga behov for større velferdslokaler og mer kontorplass. Grindevillaen og flere tomter på haugen sør for gjenvinningsstasjonen ble kjøpt og et moderne administrasjonsbygg ble reist, vesentlig ved bruk av byggevarer produsert av resirkulert materiale .
Store gass- og luktutslipp fra gammelt deponi førte til etablering av sugegrøfter og oppsamling av metangass. Denne ble først brent av, men seinere benyttet til drift av generatorer som produserer strøm. Dette er utviklet videre og store mengder gass føres nå i rør til en varmesentral i Kniveveien. Denne forsyner Kniveasen boligfelt med strøm og varmtvann til oppvarming. Et stort, lukket komposteringsanlegg for avløpsslam er bygget. Dette gir bedre kontroll med luktutslipp og en sikker leveranse av gass både til varmesentralen og drift av kjøretøy.
Etter tiår med stadig økende aktivitet og eksperimentell behandling av forskjellige avfallsfraksjoner som til dels har gitt store utfordringer, særlig med hensyn til lukt som til tider kunne forpeste hele nabolaget, har selskapet fått bedre kontroll med prosessene. Man har lært av feilgrep og selskapet har utviklet prosesser og virksomhet som skåner nabolaget langt bedre enn før. Avfallsanlegget er blitt til en miljøbedrift. Det er likevel en hake ved et slikt anlegg. Avfallsmengdene i samfunnet øker stadig, noe som igjen gir en voldsom trafikkbelastning på lokalveiene som fører til anlegget.