M. Aass kolonial og kjøtt

Etablert i 1938 av ekteparet Maren og Harald Aass i nyoppført forretningsgård i Nyveien 9, senere kalt Rosenkrantzgt. 191. Maren Aass sto ansvarlig for den daglige driften. I 1948 bygde paret ny og langt større toetasjes forretningsgård i Rosenkrantzgt. 192, der hele 1. etasje ble innredet for egen virksomhet, 2. etasje ble innredet med flere leiligheter for utleie. Butikken var delt i to avdelinger, kolonial og delikatesse- og kjøttavdeling. Harald Aass innredet kjelleren som et offentlig bad med dusjer og badstue. I 1956 ble butikken solgt til kjøpmann Hans Hansen. Fru Aass ble ansatt som bestyrer for Rendli turisthytte på Ble.

Hans Hansen satset på utkjøring til kundene basert på varebestillinger. Dette var populært blant husholdninger i de høyereliggende boligstrøk på Åssiden. Midt i 1960-årene ble butikkdriften overtatt av Kåre Mikkelsen, som drev dagligvareforretning fram til første halvdel av 1970-årene.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet