Magasinet kjøpesenter

Kjøpesenter i Nedre Storgate 6, innviet 1. april 1992, basert på en sammenslåing av Lyche varemagasin, Christiania Glasmagasin, Risto-Centeret (innviet 1985) og Norge-gården (Forenede Liv) i Nedre Strandgate, alt bundet sammen med glasstak over Nygata, som siden ble utilgjengelig utenom senterets åpningstider, og til slutt slettet som offisiell bygate. Byggherrer var eiendomsselskapene BMC og Made In, som investerte 60 millioner kroner. På Glassmagasinets parkeringsplass mot Nedre Strandgate ble det bygget et parkeringshus med 190 p-plasser, hvorfra det finnes adgang til kjøpesenteret via heiser og trappegang i hvert p-plan. Kjøpesenteret, som fordeler seg over fem etasjer, ble opprinnelig åpnet med i alt 41 butikker, utvidet vestover i 1998 i regi av Steen & Strøm, med etablering av Børstorget og 20 nye butikker, en investering på 50 millioner kroner.

Magasinet har skiftet eier flere ganger, den opprinnelige eiersfære solgte videre til Steen & Strøm, dernest solgt til Sektor Gruppen, før det i 2015 ble solgt finske Citycon. Magasinet har pr. 2020 50 butikker.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet