Norløff Jernvareforretning A/S

Jernvare-, verktøy og byggevareforretning med lager av jern, stål, metaller, anleggsmateriell, bygningsartikler, jernvarer, kortevarer og kjøkkenutstyr, drivremmer og slanger, grunnlagt 1885 av Carl Norløff. Ved dennes død ble forretningen overtatt av sønnen Bjørn og brorsønnen Halfdan Norløff, som opparbeidet den til en av de største og mest kjente i sin bransje. Familieaksjeselskap 1930. Firmaets store forretningsgård i Nedre Storgate 7 strakte seg tvers igjennom kvartalet, med lager, staller og garasje på baksiden, første etasje med isenkramvarer, annen etasje med kjøkkenutstyr. Lokalene i Nedre Storgate ble utvidet og modernisert i 1968, butikklokalet var på i alt 800 kvm samlet på en gulvflate. Bedriften hadde 60 ansatte og en årsomssetning på kr 20 mill., med egen kjøkken og gaveartikkelavd., sports-, camping-, jakt- og fiskeavd.

Norløff hadde et kaldtlager for byggevarer på Brakerøya, som sto i veien for NSBs utbygging av dobbeltspor. Dette var foranledningen til at selskapet kjøpte en ti mål stor næringstomt på Åssiden. I september 1965 innviet selskapet et anlegg med 2500 kvadratmeter gulvflate, som inkluderte detaljforretning, varmtlager og kaldtlager, adresse Ingvald Ludvigsens gate 20, med 22 ansatte. Norløff beholdt jernvareforretningen i sin tradisjonsrike sentrumsgård på Bragernes, men i perioden 1980-1996 ble denne delen av virksomheten gradvis flyttet til Åssiden. Fra 1991 ble Norløff en del av Byggmakker-kjeden og ble et jernvare- og byggevarehus under navnet Byggmakker Norløff. I desember 2009 kjøpte Byggmakker-kjedens største medlem, Carlsen Fritzøe Handel, 50 prosent av aksjene i Norløff. Byggevarehuset ble i 2013 omprofilert under navnet Carlsen-Fritzøe Norløff, som en del av Carlsen-Fritzøes nyopprettede handelskjede i Sør-Norge. I 2020 ble Carlsen-Fritzøe kjøpt opp av Byggmakker.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet