Outboard Marine Norge A/S (OMC Norge)

Norsk eneimportør av Johnson og Evinrude påhengsmotorer (2-200 hk, senere inntil 300 hk), hovedkontor, importlager, verksted og serviceskole i lokalene etter Stormbull Bygg i Bj. Bjørnsons gate 92, etablert 1. oktober 1976, heleid av Outboard Marine Corporation (OMC) i USA, som var verdens største produsent av påhengsmotorer. Selskapet hadde også ansvaret for reservedeler og service til OMC hekkaggregater. Tidligere var importen til Norge fordelt på separate importører for Evinrude og Johnson. Tre av de ansatte ble rekruttert fra de tidligere importørene, resten fra Drammen og omegn. Det nye importselskapet reduserte motorprisene med 10-15 prosent sammenliknet med de tidligere importørene. Selskapet hadde omtrent 160 forhandlere spredt rundt i hele Norge og oppnådde en norsk markedsandel på 40-45 prosent. I 1970-årene lå selskapets salgsvolum på 10-12 000 påhengsmotorer pr. år. Ole Enger, kjent som «Stompa» i Stompa-filmene, ble ansatt som marketingsjef. På sitt største hadde virksomheten 30 ansatte.

I 1993 etablerte OMC et skandinavisk hovedkontor i Sverige og deler av virksomheten i Drammen ble trappet ned. I 1996 var selskapet byens 26. største skatteyter i næringslivet. Sommeren 1997 ble importen overtatt av norskeide Fische Marine A/S i Drammen, med samme ledelse som i tidligere OMC Norge. Ved årtusenskiftet flyttet Fische Marine A/S sin virksomhet til Sætre i Hurum.

 

 

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet