Pettersen, Torbjørn Andreas (*1950)

Polititjenestemann, medmenneske, humorist og politiker, f. og bosatt i Drammen. Eksamen fra Statens Politiskole 1971. Politikonstabel Vika politistasjon 1971-1973. Resten av politikarrieren var knyttet til Drammen politistasjon og Søndre Buskerud Politidistrikt i Drammen. Var fra 1991 med på å bygge opp det forebyggende avsnittet i politdistriktet og ble senere sjef for avsnittet. Arbeidet iherdig med å etablere et tverrfaglig samarbeid mellom offentlige etater i det forebyggende politiarbeidet. Da han ble pensjonist engasjerte han seg som rådgiver i tilknytning til Senter for rusforebygging (Drammen kommune) og Kirkens Bymisjon. Medinnehaver av forretningen «Andrea’s Landhandel» i Øvre Torggate frem til 2019.

Velkjent som humorist og artist, særlig med sin egen skikkelse «Doktor Solberg». Sto bak det musikalske humorshowet «Drammen i våre hjerter» på Drammens Teater (2005-2007) sammen med artisten Veslemøy Solberg. Bystyrerepresentant (Ap) 2011-2019. Tildelt Politimedaljen med laurbær (2007) og H.M. Kongens fortjenestmedalje (2012).

 

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet