Pølseboder

Drammens beste pølsekiosk frem til 1960-tallet var utvilsomt den grønne kiosken til Rolf Mathisen ved Honnørbryggen vis-a-vis Børsbygningen. Mathisen var en «pølsekunstner» med egen oppskrift på en blanding av løk og slangeagurk. «Bløyta rundstykke» uten pølse gikk det også meget av til de mindre bemidlede – 30 øre med sennep og 35 øre med både sennep og ketchup – helt til nye hygieniske forskrifter forbød «bløyta». Mathisen omgikk forbudet ved i stedet å dyppe pølser fra kjelen opp og ned på rundstykket 10-12 ganger slik at det til slutt ble skikkelig «bløyta» allikevel. Av andre kjente pølseselgere i etterkrigstiden kan nevnes:

*Georg Nielsen (1915-1974), «Pølse-Goggen», som hadde sin kiosk rett ovenfor brannstasjonen i Hauges gate.
*Fru Julin, kalt «Julina» eller «Hjulet» som holdt til på Rundtom og nederst på Bragernes Torv.
*«Erling» nederst i Konnerudgaten.
*«Gunders» på Muusøya.

Den siste tradisjonelle pølseboden i Drammen by var «Hølet i veggen» (foretaksregistrert som Haugesgate kiosk, s.d.) drevet av Mona Warhuus fram til januar 2019.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet