Santo Fabrikker

Industribedrift etablert i 1946 av Carl Fr. Lamm-Kittelsen. Norges eneste produsent av slipelerret og sandpapir. I 1968 overtok Carl Fr. Lamm-Kittelsen jr. som daglig leder. Aksjeselskap fra 1974. Allerede i 1970-årene lå bedriftens eksportandel på 90 prosent med salg til 47 land. I 1996 hadde bedriften 52 ansatte og kunne tilby 2500 forskjellige artikler med 60 varianter av slipestoff. Samme år ble det installert en helt ny maskin for sandpapir med borrelås på baksiden. Santo var en av Europas minste produsenter i sitt slag, og hadde sin styrke i fleksibilitet og skreddersøm for industrikunder.

I bedriftens seneste eksistenstid ble hele produksjonen eksportert, mer enn 40 prosent gikk til Thailand og Kina. Produktprogrammet bestod hovedsakelig av mange varianter av slipelerret for pussemaskiner i møbel- og trevareindustri, sandpapir tilpasset elektrisk håndverktøy, sandpapir i ark – og neglfilpapir til neglfiler, der utenlandske giganter i kosmetikkbransjen var gode kunder. Ble i 1996 kåret til «Årets markedsfører» av Drammen Næringslivsforening. Den internasjonale finanskrisen, som inntraff i 2008, resulterte i en bråstopp i ordretilgangen fra flere av de viktigste kundene. I juni 2009 ble bedriften slått konkurs og 27 ansatte mistet arbeidet. Carl Fr. Lamm-Kittelsen jr. ledet og eide bedriften i 41 år.

 

 

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet