Snøgg, M/S

Snøgg til kai i Hundested, juli 2022.
Foto: M/S Snøgg v. Emanuel Johannessen.

Motorbåt i stål, bygget ved Glommens Mek. Verksted i 1950. 51 fot, 27,7 brt. Opprinnelig tollbåt og politibåt i Oslofjorden. Også kjent fra filmen «Olsenbanden og Dynamitt-Harry». I 1983 inngikk Drammen kommune ved Nøsted skole en leieavtale med Justisdepartementet og båten ble tatt i bruk av skolen til opplæringsformål. Sommeren 1995 ble båten, som var godkjent for 26 passasjerer, tatt i bruk som sightseeingbåt på Drammenselven. I sesongen 19. juni til 16. august seilte den etter en ruteplan, fra torsdag til og med søndag, 2-3 turer pr. turdag. M/S Snøgg var i operasjon som sightseeingbåt i sommersesongene fra 1995-1998, det siste året parallelt med M/S Drammen, drevet av Børsen Elvecruise.

I 1999 la Drammen kommune ved turistkontoret sightseeing-trafikken ut på anbud. Børsen Elvecruise vant anbudet og M/S Snøgg ble deretter kun disponert til skoleformål, som tidligere. Senere solgt til Danmark der den i dag har havneplass i Gilleleje. Båten benyttes i dag til event og turseilas. M/S Snøgg seiler fremdeles under Norsk flagg og har offisiell havn i Oslo. Båten er registrert i norsk skipsregister (NIS/NOR) under kallesignalet JWOA. Bakgrunden for at Snøgg fortsatt seiler under Norsk flagg er at båten avventer status som kulturminne.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet