Solberg, Knut Melbye Olsen (*13.6.1932)

Gründer, bedriftseier og foregangsmann i kommersiell avfallshåndtering, f. og bosatt i Drammen. Etablerte i 1958 Norsk Propellservice & Maskinsøm i Bragerhagen 20, som en av tre servicebedrifter i Norge som gjorde reparasjonsarbeid på skipspropeller. Reparasjonsoppdrag ble utført både innenlands og utenlands. Truck & Maskin fra 1969 var regionens første spesialverksted for gaffeltrucker og den første bedriften vest for Oslofjorden som drev med utleie av gaffeltrucker. Containerservice fra 1969 var den første bedriften vest for Oslofjorden som tilbød utleie og transport av avfallscontainere (5-15 kbm). Avdelingskontorer etablert i Tønsberg og Sandefjord. Etablerte Kjellstad Bruk mek. verksted fra årsskiftet 1970/1971 med produksjon av avfallscontainere og radiostyrte hydrauliske liftdumpere (på lastebilchassis) for containerhåndtering.

Sunhill-gruppen fra 1971 var en overbygning for alle Solbergs virksomheter. I 1974 ble Solberg tildelt Markedsføringsforeningens initiativpris. I forbindelse med Norsk Propellservice & Maskinsøms 20-års jubileum i 1978 skjenket Solberg bronseskulpturen «Tyrihans med gullgåsa» (utført av Nina Sundby) til Drammen by. I 1978 eide Containerservice 300 avfallscontainere. Innviet i 1984/85 landets mest moderne avfallsbehandlingsanlegg i sitt slag på Gulskogen. Etablerte samtidig Returpapir A/S for innsamling og salg av avfallspapir til papirindustrien. I 1986 solgte han Norsk Propellservice & Maskinsøm til Maritime GMC i Stavanger og i 1992 solgte han miljøbedriftene til Norsk Jern Holding.

 

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet