Star Auto A/S

Bilforretning etablert i januar 1969 av Odd Andersen og Karl Johan Christoffersen med nybilsalg i Blichsgate 3, bruktbilavdeling i Konnerudgata 18 og verksted i Buskerudveien 119. Nybilavdelingen ble basert på et nytt regionagentur fra nyetablerte Chrysler Norge A/S (hovedkontor på Vitbank og blant annet lager på Sundland), med salg av merkene Chrysler, Simca, Sunbeam og Hillman. I februar 1971 flyttet bilforretningen til ny forretningsgård i Buskerudveien 126, oppført av murmester Ole K. Karlsen, som senere etablerte hovedkontor i en påbygd etasje på samme adresse.

I 1975 fikk Star Auto muligheten til å overta salgsagenturet for Toyota i Drammen (Chrysler-agenturet gikk videre til Tuna Auto) og utviklingen gikk i svært positiv retning. Forretningen ble i 1987 flyttet til nyoppført bilanlegg i Ingeniør Rybergs gate 108, der det tidligere hadde vært gartneri. Star Auto A/S ble i 1995 solgt til familieselskapet Bauda A/S (Baumann og Dahl, samme eierskap som i bilimportøren F.E. Dahl & Co) som spesialiserte seg på å eie Toyota-forhandlere. Selskapsnavnet ble fra 1. september 1995 endret til Toyota Drammen A/S, med Knut Inge Smeby som daglig leder. I desember 2008 åpnet selskapet egen filial på Kjelstad i Lier. I 2016 nådde den samlede virksomheten en foreløpig rekordomsetning på 362 millioner kroner. Toyota Drammen A/S hadde pr. 2019 ca. 70 medarbeidere.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet