Steen & Thorvaldsen A/S

ble etablert i 1981 som et samarbeid mellom anleggsgartner Jan Birger Steen (1953-2017) i Skoger og anleggsgartner Knut Thorvaldsen. Thorvaldsen drev en godt etablert anleggsvirksomhet øst for Oslo. Det nye foretaket, med utgangspunkt fra Ingvaldsåsen i Skoger, skulle betjene vestsiden av Oslofjorden. Virksomheten vokste raskt og ble snart en av Norges største bedrifter i sitt slag. Stor virksomhet og mange ansatte gjorde at det ble behov for større lokaler og mer plass. Bedriften flyttet inn i nyoppførte lokaler i Lerpeveien 25, nå Kniveveien 25.
Etter noen år trakk Knut Thorvaldsen seg tilbake og Jan Birger Steen tok inn en av de ansatte, Pål Lund, som kompanjong. Firmaet ble i 1987 organisert som aksjeselskap. I 2002 ble selskapsnavnet endret til Steen & Lund A/S.

Våren 2017 ble selskapet kjøpt av entreprenørselskapet BetonmastHæhre, etablert i 2016. Allerede høsten 2019 ble Steen & Lund solgt videre til en gruppering av investorer og ansatte og ble atter en selvstendig virksomhet. Bedriften endret i 2021 navn til Agaia AS og er landets største anleggsgartnervirksomhet. Hovedkontoret er lokalisert til Lierskogen og selskapet har i alt 335 ansatte.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet