Steen & Thorvaldsen A/S

ble etablert i 1981 som et samarbeid mellom anleggsgartner Jan Birger Steen (1953-2017) i Skoger og anleggsgartner Knut Thorvaldsen. Thorvaldsen drev en godt etablert anleggsvirksomhet øst for Oslo. Det nye foretaket, med utgangspunkt fra Ingvaldsåsen i Skoger, skulle betjene vestsiden av Oslofjorden. Virksomheten vokste raskt og ble snart en av Norges største bedrifter i sitt slag. Stor virksomhet og mange ansatte gjorde at det ble behov for større lokaler og mer plass. Bedriften flyttet inn i nyoppførte lokaler i Lerpeveien 25, nå Kniveveien 25.
Etter noen år trakk Knut Thorvaldsen seg tilbake og Jan Birger Steen tok inn en av de ansatte, Pål Lund, som kompanjong. Firmaet ble i 1987 organisert som aksjeselskap. I 2002 ble selskapsnavnet endret til Steen & Lund A/S.

Våren 2017 ble selskapet kjøpt av entreprenørselskapet BetonmastHæhre, etablert i 2016. Allerede høsten 2019 ble Steen & Lund solgt videre til en gruppering av investorer og ansatte og ble atter en selvstendig virksomhet. Bedriften er pr. 2020 landets største anleggsgartnervirksomhet. Hovedkontoret er lokalisert til Lierskogen og selskapet har i alt 335 ansatte.

Cookies | Personvern

bn