Steenberg & Co., J.

Aksidens-, bok- og billettrykkeri i Rådhusgaten 18, grunnlagt 25. august 1919 av Johan Emil og Odd Steenberg og Thv. Købke (se: Boktrykker Købkes vei). I 1924 startet bedriften opp billettfabrikasjon, og fikk snart kunder over hele landet, fra Lindesnes til Nordkapp. På slutten av 1930-årene var 18 personer beskjeftiget. I 1937 ble det oppført et nybygg som ga billettrykkeriet egne lokaler. I 1944 døde Thv. Købke og ble etterfulgt som medeier av Karsten Svang. Bedriftens motto var hele tiden «Alt for våre kunder». Johan Emil Steenberg døde i 1955 og Odd Steenberg overtok som disponent. Han ble i 1965 etterfulgt av sin sønn Bernt Steenberg.  Foretaksformen ble endret til aksjeselskap 10. oktober 1968. Ved 50-års jubileet i 1969 hadde virksomheten 40 ansatte.

Bedriften antok å ha 90 prosent markedsandel for billetter til norske kinoer og teatre. I tillegg hadde trykkeriet all billett- og programtrykking for Norges Fotballforbund (fotballens øverste divisjoner), var eneleverandør av trykte merkelapper m.m. for Postverket og var stor på trykking av programmer til travbaner. I løpet av 1980-årene gikk bedriften inn i helsemarkedet og ble landets dominerende leverandør av timekort og andre småtrykk til tannleger og leger. Anekdote: Det ble hevdet at fotballentusiaster stadig kretset rundt trykkeriets vegger i håp om å få tak i billetter.

I 1989 ble selskapsnavnet endret til Steenberg Grafisk AS og i desember samme år flyttet bedriften til nyoppført industribygg i Ingeniør Rybergs gate 48 med 1200 kvm fordelt på to etasjer, den gang med 29 ansatte. Tredje generasjon, Johan Emil og Hakon Steenberg, hadde overtatt ledelsen. Til 75 års-jubileet i 1994 trykte Steenberg boken «Hva jeg minnes» (opplag 500 stk) – et gammelt manuskript skrevet av bedriftens grunnlegger, med historier fra barndommens Drammen, tidlig på 1900-tallet. I 1993 mistet trykkeriet oppdragsavtalen med Buskerud Travforbund, etter å ha trykt alle travprogrammer i 66 år. Den gang med 19 ansatte, et antall som stadig gikk tilbake. I 2013 ble selskapet nedlagt. Hakon Steenberg opprettet et personlig eid foretak og fortsatte som leverandør av trykksaker (der trykkingen utføres hos andre) med besøksadresse Spikkestad.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet