Våraker, Kjell Sveen (*1926)

Typograf, industrigründer, bedriftsleder og misjonær, f. og bosatt i Drammen. Visergutt Harald Lyche & Co, typografutdannet fra Oslo elementærtekniske skole for typografer, trykkeriet Grøndahl & Søn (Oslo) og Centraltrykkeriet (Drammen). Eksamen fra Den Grafiske Højskole i København. Faktor ved Jærbladet (Bryne) og Saturn Trykkindustri (Drammen).

Startet i 1953 eget trykkeri under navnet Tangen-Trykk i et vedskjul hjemme i Havnegaten 44. Trykkeriet ble etter hvert til Tangen Grafiske Senter i Kobbervikdalen med 90 ansatte, Tangen-gruppen hadde 147 ansatte på sitt største. Leder av pinsevennenes Europamisjon, foretok utallige misjonsreiser til øst-europeiske land og arrangerte en lang rekke hjelpesendinger. Engasjerte seg stort for sigøynerminoritetene i Portugal, Spania og Romania. Sto i spissen for pinsevennenes oppføring av et menighetssenter utenfor Madrid. Mangeårig sentral lederskikkelse som eldstebroder i Filadelfiamenigheten i Drammen, der han var spesielt opptatt av ungdom, musikk og korsang. Tildelt H.M. Kongens fortjenestmedalje i gull. I 1997 utga han biografien «Fra vedskjulet til europatoppen» skrevet av Arvid Møller.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet