Wøllo, Erik, A/S

Engrosforretning i kolonialvarer, hermetikk og frukt i Øvre Torggate 4, med spesialiteter i smør, ost og hermetikk, grunnlagt 1922, aksjeselskap 1935 med Nils T. W. som disponent. Etter Wøllos død i 1938 ble bedriften videreført i Konnerudgaten 36 av R. Scobie, Aage Wøllo og Erik Wøllo under navnet A/S Erik Wøllo, Scobie trådte ut av firmaet i 1947. Firmaet, som solgte sine varer i Buskerud, Nordre Vestfold, Telemark og Valdres, hadde 11 ansatte i 1950. Erik Wøllo A/S ble i 1970 innfusjonert i det nyetablerte grossistselskapet Kolonialgrossistene ASKO (senere ASKO Drammen) som høsten 1970 flyttet inn i nytt lagerhus med 6500 kvm. grunnflate i Industrigata 1 på Vitbank i Lier.

Lokalene i Øvre Torggate 4 ble fra 1.1.1939 tatt i bruk av et konkurrerende firma, Gram & Co. A/S, som omsatte engros alle sorter finere kolonialvarer som ost, hermetikk, krydderier, såpeartikler etc. Dette firma, som ble drevet av Olga Marie Aarholt, Arthur Gram og Johan Pettersen, var i virksomhet til 1950-tallet.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet