Adda Byggkjemi A/S

Produsent av sementbasert flislim, fugemasser, flytsparkler, membraner etc. samt tilsetningsstoffer til betongindustrien, med egen fabrikk i Gråterudveien 26 på Eik. Opprinnelig etablert i 1962 av Dag Egil Westgaard med lokaler i hhv. Reistad (Lier) og kontorer på Bragernes under navnet Nordisk Byggkjemi A/S, senere bare Byggkjemi A/S.

Bedriftens opprinnelige hovedprodukt var «Kraftkalk» med mørtelverk som viktigste marked. I 1968 lanserte bedriften «Armitin flislim», som raskt ble markedsleder i Norge. I 1970 lanserte bedriften «Topcrete» sementbasert flislim. I desember 1981 flyttet selskapet inn i et 1 000 kvm. stort nybygg med fabrikk i Gråterudveien 26 og hadde 10 ansatte. Omtrent halvparten av produktomsetningen var egenprodusert. I 1999 ble disponent Dag Egil Westgaard avløst av sønnen Ulf Westgaard. I 2001 endret selskapet navn til Adda Byggkjemi A/S. I 2015 solgte Ulf Westgaard kjemibedriften til den norskeide Franzefoss-gruppen. Pr. 2019 hadde selskapet 15 ansatte og en omsetning på omtrent 50 mill. kr. Storparten av omsetningen stammer fra egenproduserte produkter under varemerket Adda.

 

 

 

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet