Bang & Olufsen A/S (Norge)

Etablert i Drammen i mai 1968, som det kjente danske elektronikkselskapets aller første salgsselskap utenfor Danmark. Inntil da hadde Sverre Young Radio-Elektro i Oslo vært norsk eneimportør siden 1965.

Lager, serviceverksted og markedsavdeling i Bragerhagen 35. Salgsselskapet i Drammen etablerte etter kort tid en egen avdeling i Trondheim for å håndtere det nordenfjelske Norge. Virksomheten i Bragerhagen hadde 13 ansatte i den første tiden, med Odd A. Danielsen som direktør. I 1977 mottok Danielsen den danske hedersprisen «Eksport-Oskar» for sin innsats for å fremme salg av danske produkter utenfor Danmark. Flyttet i 1978 til nybygg med 2800 kvm gulvareal i Ingv. Ludvigsens gt. 14 på Åssiden. Den gang med 43 ansatte og en årsomsetning på over 50 millioner kroner, som åtte år senere passerte 100 millioner kroner.

Ved selskapets 10-års jubileum i 1978 ga B&O et stereoanlegg i gave til Drammen kommunale musikkskole. I 1993 sluttet Odd A. Danielsen for å bygge opp B&Os salgsselskap i Sveits, året etter ble han ansatt som viseadm. direktør ved B&Os hovedkontor i Danmark. Etter 29 år i Drammen flyttet Bang & Olufsens norske hovedkontor til Solli plass i Oslo.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet