BI Buskerud

var et regionalt studiested som tilbød fag innen økonomi og administrasjon, etablert i 1985 av Handelshøyskolen BI (Bedriftsøkonomisk Institutt) i Oslo. Jomar Rahm Johnsen ble ansatt som første rektor. BI Buskerud i Drammen var det første studiestedet i fylket som tilbød høyskoleutdanning i økonomi og administrasjon. Den privateide skolen ble innledningsvis møtt med en kald skulder fra det regionale høyskolestyret. Skolen etablerte seg i tilpassede lokaler etter Forenede Skofabrikker på Landfalløya. I det første studieåret ble det tatt opp 170 dagstudenter og 400 kveldsstudenter. I 1985 ble BI Buskerud tildelt Markedsføringsforeningens initiativpris.

I 1994 flyttet BI Buskerud til det nye høyskolesenteret på Bragernes og i 2006 gikk flyttelasset videre til Papirbredden. Etter en sentral beslutning om å redusere antall studiesteder, ble BI Buskerud nedlagt i 2013, i det at det ikke ble tatt opp nye studenter til studiestart i 2. halvår.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet