Drammen Pappindustri

var en emballasjeprodusent og et trykkeri på Gulskogen, etablert i 1953 av Edgar Berge, som et personlig eid foretak. Startet opp i ei tyskerbrakke på Gulskogen, flyttet videre til en låve (tidligere garveri) ved Langum. 17 ansatte i 1957. Totalskadet i brann i januar 1960. Videreførte driften i Øvre Eiker vei 177. I samarbeid med et svensk forlag var bedriften med på å introdusere tegneserieheftet Dennis på det norske markedet.

Produserte pappemballasje, kartongemballasje og etter hvert selvlukkende esker for automatiske pakkemaskiner. Foruten diverse trykksaker opparbeidet trykkeriet en lang rekke kundeforbindelser innen tidsskrifter, serieblader og ukeblader og trykte blant annet en rekke lærebøker for Universitetsbokforlaget. Bedriftens spesialitet var trykking av plakater på arkformatet 105 X 142 cm.

I 1974 hadde bedriften 40 ansatte og var i vekst. Edgar Berge, som var personlig eier, døde sommeren 1975. Bedriften ble slått konkurs noen måneder etter. Produksjonssjef Ragnar Sæthre fikk med seg Finn Andresen (tidligere faktor hos Harald Lyche & Co.) og etablerte A/S Drammen Pappindustri for å videreføre Berges bedrift i de samme lokalene med 16 ansatte. Nedlagt i 1983.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet