Drammens Sportsfiskere

Stiftet i 1935 og er en av landets eldste og største, rene sportsfiskeforeninger, med over 400 medlemmer pr. 2020. Foreningen har egen fluefiskegruppe, havfiskegruppe, fiskestellgruppe og castinggruppe. Fiskestellgruppen driver viktig kultiveringsarbeid i omtrent hundre vann i Drammensmarka og Finnemarka. Fiskestellgruppen og vannmiljøutvalget fungerer som «vakthunder» for å forvalte naturen og legger ned omtrent 2000 frivillige timeverk pr. år. Castinggruppa, som trener på Sølfastøya, holder et internasjonalt høyt nivå og medlemmene deltar på stevner i både inn- og utland.

Medlemmet Thorgeir Gustavsen ble i 2015 verdensmester for veteraner i øvelsen flue presisjon. I 2011 vant han VM-sølv i samme øvelse. I senior norgesmesterskap har Gustavsen vunnet 7 gull, 8 sølv og 12 bronse i perioden 2004-2020. Gustavsen, som også har vært generalsekretær i Norges Castingforbund, er tildelt både Norges Idrettsforbunds hederstegn og Norges Castingforbunds hederstegn.

I senior norgesmesterskap har medlemmet Per Øyvind Ask vunnet 2 gull, 7 sølv og 13 bronse. Medlemmet Knut Kaalstad har vunnet 1 gull, 3 sølv og 3 bronse. Flere andre medlemmer i perioden 1968-2020 har vunnet medaljer i senior NM. Flere medlemmer har vunnet gull og andre medaljer i veteranklassen i Nordisk Mesterskap. I 1968 deltok Roar Tollefsen i VM senior i Sveits og ble nr. 8 i øvelsen flue lengde en-hånds med et kast på 51,09 meter.

Drammens Sportsfiskere har egeneid klubbhus på Sølfastøya og to hytter ved hhv. Vrangen i Drammensmarka og Søltjørn på Hardangervidda. Foreningens medlemsblad Sportsfisker’n er landets eldste i sitt slag.

 

 

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet