Haandbryggeriet A/S

Ølbryggeri i Havnegata 13 (Havnevesenets tidligere skur 3 og 4) etablert i 2005 av Jens Petter Maudal (hovedaksjonær), Rune Eriksen, Egil Hilde og Arne Eide. 17 ansatte pr. 2020. Egil Hilde er daglig leder. Et titalls aksjonærer eide selskapet pr. 2020. Årsomsetning omtrent 20 mill. kr. Produksjon av overgjæret og undergjæret spesialøl i omtrent 40 typer/varianter. Bryggeriet selger produkter som bare delvis konkurrerer direkte med de større bryggerier. Salg gjennom landsdekkende dagligvarehandel, Vinmonopolet, taxfreehandel, skjenkesteder og noe eksport.

Selskapet ble opprinnelig etablert i lokalene etter familien Maudals strømpefabrikk i Thornegata (se P. Maudals Strømpefabrikk) som ble nedlagt i 2004. Salget og produksjonen økte og etter noen år ble bryggeriet flyttet til lokaler som opprinnelig var en del av jernbaneverkstedet på Sundland. I 2014 flyttet bryggeriet videre til et eldre bygg etter National Industri på Brakerøya. Av hensyn til sykehusplanene på Brakerøya ble bryggeriet løst fra sin leiekontrakt og fikk kompensasjon for å flytte. I løpet av første halvår 2019 ble bryggeriet flyttet til Havnegata 13. I 2019 etablerte bryggeriet en bydelspub på Tangen.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet