Nesvold & Martinsen
Pølsemakeri og kjøttforretning, etablert 1933 i Øvre Strandgate 12 av pølsemakermester Finn Normann Martinsen (f. 1911) og Kristen Nesvold. Martinsen var utlært hos Martin Stablum på Bragernes og gjorde flere studieopphold i København. Innviet i 1957 nytt pølsemakeri i Kreftings gate 45, som regionens største og mest moderne pølseprodusent, med en gulvflate på 700 kvm. Pølsemakeriet produserte også leverpostei og bacon.
1. desember 1971 ble bedriften overtatt av kjøpmennene Per H. Burud, T. Blegeberg og K. Jokstad (Ligo-kjeden) under navnet Nesvold & Martinsen Eftf. A/S, senere kalt for Ligo Pølsemakeri A/S. 90 prosent av produksjonen ble etter hvert solgt gjennom Ligo-butikkene. I annen halvdel av 1970-årene planla Ligo-eierne å bygge en stor kjøttforedlingsbedrift på Eikhaugen, men planene ble senere skrinlagt. Da Ligo-kjeden i 1990 ble overtatt av Hagen-gruppen (Rimi) ble pølsemakeriet lagt inn under Rimico Buskerud.
I desember 1991 besluttet Hagen-gruppen å legge ned Ligo Pølsemakeri, som hadde 16 ansatte, ledet av pølsemakermester Terje Lyngaas. I januar 1992 fikk Kiwi-kjeden og AKA-gruppen, med hhv. Per-Erik Burud og Aage Thoresen i spissen kjøpe pølsemakeriet, som skiftet navn til Drammen Pølsemakeri A/S. Varemerket «Ligo» ble videreført frem til årtusenskiftet. De to butikkjedene var hovedkunder. Fra år 2000 fikk bedriften kontrakt på å produsere Norgesgruppens skivede kjøttpålegg under navnet «Slakter’n» og pølseproduksjonen ble nedlagt. Produksjonen økte år for år og nådde 44 000 påleggspakker (11 tonn) pr. uke. Det oppsto et akutt behov for å utvide kapasiteten, men det forutsatte investering i en ny fabrikk. Det ble i stedet besluttet å overføre produksjonen på kontrakt til kjøttforedlingsbedriften Fatland Skjeggerød i Sandefjord. Produksjonen i Kreftings gate 45 ble nedlagt 1. juli 2005 med 10 ansatte.