Presterud, Terje (*1945)

Gründer, bedriftsleder og tømrermester, f. i Drammen, oppvokst på Øvre Bragernes. Handelsskole og elektrikerutdanning ved National Industri, montør ved samme bedrift. Senere utdannet som tømrer/tømrermester. Etablerte i 1973 Terje Presterud A/S og startet produksjon av Drammenshytta, flere størrelser ferdighytter etter elementprinsippet. Etablerte produksjonslokaler både på Tørkop, på Bragernes, og fra 1977 ny fabrikk på Sysle i Modum, som senere ble utvidet flere ganger. Etablerte salgskontor og «hyttebyggshop» på Bragernes. Etter 3-4 år solgte han 100 hytter årlig, senere 250, og ble Norges største produsent av ferdighytter. Eksporterte til Sverige, Storbritannia og satset på salg i Tyskland og Be-Ne-Lux. Leverte også hytter til Svalbard.

I 1981 kjøpte han jernvareforretningen Marheim A/S (etablert 1914) i Bragerhagen 35/37. Samme år ble en bedrift i Hammerfest gitt lisensrett til å produsere Drammenshytta. Samtidig etablerte han Drammens-Hus A/S med tilsvarende satsning på ferdighus. I 1986 etablerte han reisebyrået Messereiser med kontorer på Bragernes. Rundt 1990 ble satsningen på hytter og hus samlet i selskapet Drammens Hus & Hytter A/S. I 1992 sponset han en Drammenshytte som ble tatt i bruk som informasjonskiosk på Spiraltoppen. I 1994 kjøpte han Rødtangen Bad i Holmsbu og utviklet dette som et eiendomsprosjekt. Årsomsetningen i 2004 landet på 122 millioner kroner. Presterud hadde til da levert 5000 hytter og hus siden 1973. I 2017 solgte han Drammens Hus & Hytter (som ble slått konkurs under nye eiere i 2019) og solgte også Rødtangen Bad. Pr. 2020 eier Presterud selskapet NOR Holding og Eiendom AS som eier 16 000 kvm. med næringslokaler.

 

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet