Teknisk Produksjon

Mekanisk verksted og maskinbyggeri, etablert i 1969 av Johannes og Ulf. R. Christensen i C.O. Lunds gate 22. Begynte med underleveranser i maskinering, platebearbeiding og sveising, blant annet rustfrie tanker og stålkonstruksjoner. Bedriften tok opp produksjon av et patentert spennverktøy for byggenæringen, et patentert optisk måleverktøy for bilverksteder, pumpepakninger og diverse maskinbygging for industrien. I 1975 hadde bedriften 22 ansatte. I annen halvdel av 1970-årene ble det opprettet en egen avdeling for maskinbygging og diverse utstyr innen materialhåndtering for industrien; rullebaner, båndtransportører, heiser, palleteringssystemer, pakkelinjer, spesialmaskiner og automatisering av produksjonslinjer for masseproduserende industri, der flere bransjer ble viktige. Den øvrige virksomheten var rettet inn mot underleveranser.

Videreutvikling og salg av en ny type kompaktflenser for offshoreindustrien ble i 1978 skilt ut i selskapet Steelproducts Offshore A/S. Dette selskapet, forkortet SPO, mottok i 1990 en ordre fra Saga Petroleum verdt 100 millioner kroner. I 1981 hadde TP 28 ansatte, som økte videre til 64 ansatte i 1996. I 1983 overtok Trygve Runningen og Finn Dahlgren hele bedriften via sitt eierselskap Ru-Da. Begge hadde vært ansatt i bedriften fra den spede start. Fra 1983 gikk TP inn i et nært samarbeid med den svenske emballasjegiganten Tetra Pak og utviklet en ny kombi-containerfyller for meierier, noe som sammen med flere andre maskintyper (kasse-isettere, krympetunneler etc.) for samme kunde ga bedriften en økende omsetning og stor eksportandel. I 1993 startet produksjon og salg av en nyutviklet type forbrenningsovner for cruiseskip. I 1997 ble TPs bygningsmasse nær fordoblet i areal. Avdelingen for maskinbygging og materialhåndtering ble i 1998 skilt ut i selskapet Machine Design Group AS (MDG), med Tetra Pak og meieribransjen som hovedkunde. Dette selskapet hadde 40 ansatte ved årtusenskiftet. I 2001 flyttet MDG til Vitbank i Lier.

Teknisk Produksjon i C.O. Lunds gate gikk videre som spesialist i maskinering av komponenter for industri og offshore, inkludert testing og montasjetjenester. I 2016 kjøpte selskapet konkursboet etter NLI Asker Subsea i Lierbyen. Pr. 2019 hadde Teknisk Produksjon 38 ansatte og to lærlinger under ledelse av Jan Inge Runningen.

 

Cookies | Personvern

bn