Tofte, Idolf B. Tinnvarefabrikk (Tofte Tinn)

ble etablert i 1955 av Idolf B. Tofte, som fra 1946 hadde arbeidet hos Finn Hagness Sølv & Metallvarefabrikk på Bragernes. Tofte startet hjemme i kjelleren i Hans Hansens vei 126, flyttet til Buskerudveien 6, og i 1960-årene videre til et nedlagt hønsehus i Pukerudveien 63. Produksjon av diverse nytte- og prydgjenstander i tinn, deriblant premiepokaler (i alle størrelser) og premiestatuetter, levert til arrangører av sports- og idrettsstevner over hele landet og en del til Sverige. I 1970-årene hadde pokalproduksjonen sin storhetstid, samtidig som bedriften også hadde en del eksportsalg til flere land. På sitt største hadde bedriften 17 ansatte.

I februar 1979 overtok Tofte lokalene etter sin gamle arbeidsplass, A/S Finn Hagness Tinn- og Plettvarefabrikk i Ole Steens gate 3 på Bragernes, og samlet virksomheten der. I 1987 gikk Tofte av for alderen og fire ansatte anført av Arvid Haugård videreførte driften i det nyopprettede selskapet Tofte Tinn A/S, lokalisert til de gamle lokalene på Pukerud. Produksjonen ble avviklet midt på 1990-tallet.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet