Toolpack A/S (Alfa Stål)

Produsent av tynnplateprodukter etablert 1989 av Otto Oseberg (f. 1943) under navnet Alfa Stål A/S, som en videreføring av aktivitetene i konkursrammede Plateprofil A/S på Lierstranda. Produserte beslag etc. for byggsektoren og diverse tynnplateprodukter på oppdrag fra kunder. I 1993, med 10 ansatte, ble det satset målrettet på ventilasjonsprodukter for byggsektoren. Midt på 1990-tallet flyttet bedriften til større industrilokaler i Svend Haugs gate 11 på Holmen. I 1998 startet bedriften med utvikling av innredningsprodukter til yrkesbiler og etablerte varemerket Toolpack, samtidig som disse produktaktivitetene ble samlet i nystiftede Toolpack A/S. Sønnen John Idar Oseberg (f. 1982) ble tatt inn i ledelsen etter årtusenskiftet og ble etterhvert majoritetsaksjonær. I 2007 ble selskapene Alfa Stål og Toolpack fusjonert. Inntil da hadde Alfa Stål A/S hatt ansvaret for produkter til byggsektoren og diverse ferdigvareproduksjon basert på samarbeid med kunder, eksmpelvis utstillingsstativer for detaljhandelen, tørkeskap for sveiseelektroder, skjærebord for glassvatt etc.

Toolpack A/S utviklet og produserte innovative modulbaserte innredningsprodukter til yrkesbiler og i tillegg ble produksjonen integrert med en stor monteringsavdeling som ferdigstilte serier med yrkesbiler etter bilbrukernes egne valg og spesifikasjoner. Innredningsproduktene ble i tillegg levert til et stort nettverk av forhandlere. Bedriften oppnådde samarbeid med flere norske bilimportører. I 2009 ble selskapet kåret til «Årets gaselle» (i Norge) av avisen Dagens Næringsliv. I perioden 2010 til 2016 ble omsetningen nær fordoblet og nådde 43,2 mill. Toolpack hadde 30 ansatte på det meste.

I mai 2018 valgte aksjonærene å selge alle rettigheter til svenske Lifco AB, eieren av konkurrenten Modul-System HH AB. Dette innebar samtidig at produksjonen av Toolpack-produkter ble nedlagt. Modul-System videreførte montasjeavdelingen på Holmen med 7 ansatte rekruttert fra Toolpack. Varemerket Toolpack ble ikke videreført.

Otto Oseberg etablerte Park & Bymøbler A/S og utnyttet det eksisterende produksjonsapparatet i Svend Haugs gt. 11 til å gå videre med produksjon av utemøbler for det offentlige og profesjonelle markedet.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet